Tuesday, August 24, 2010

tentang percaya

"bila bercakap ttg sayang, kita juga perlu tahu ttg percaya...

kerna sayang dan percaya itu selalu seiring & saling berkait"

...mungkin ada antara kalian...

...tertanya2 apa sebenarnya...

...yg telah aku hadapi semalam...

...hampir kesemua entryku berkait...

...dgn rasa kecewa & hampa...

...ya, aku harus akui itu...

...mmg aku sgt kecewa...

...malah hanya Tuhan tahu...

...betapa remuk & hancurnya hatiku semalam...

...sebenarnya ianya terlalu peribadi...

...utk aku kongsikan di sini...

...cukuplah ia sesak memenuhi kepalaku saat ini...

...cuma aku ingin bangkitkan ttg kepercayaan...

...bukan mudah utk kita tanamkan rasa percaya kan...

...ia menuntut sejumlah masa...

...yg mungkin sebulan, mungkin setahun...

...dan mungkin bertahun2...

...namun apa yg kalian rasa...

...jika kepercayaan yg kalian berikan disalahgunakan...

...lalu musnah begitu saja...

...bayangkan bagaimana mampu...

...utk kalian bina semula kepercayaan itu???...

9 comments:

Anonymous said...

awk bersabo je..kite pun pernah hlg kepercayaan dkt org yg tsyg..smpai skang mmg xleh lupekn walau kite xpernah nk igt..tp sabo lh dan bykkn berdoa..nk kembalikn kepercayaan,honestly smpai skang sy pun dh xde kepercayaan kt dia n selalu rs curiga..tp bile igt2 balik,kite pun mgkin buat slh.so muhasabah lh diri kite..kite hlg kepercayaan ms kite preggy tau..bygkn..
~~Sue

Puan Seri said...

nape kak jue? tak baek sedih2 bulan2 puasa ni.. ade yg tak kena dgn family ker, anak ker? tabah eh kak jue.. i can be your shoulder to cry on..

mummy_ayu said...

kenapa nie ju? sabar ye..anggap nie dugaan...asam garam dalam kehidupan...apa pun life must goes on..ok dear...take care!!

smms said...

salam.dari pengalaman sy lepas sy rs mcm dpt rasa apap kesesakan yg mamarisa sdg lalui .. tapi kalu salah anggap sy abaikan itu x penting yg penting skang mamarisa kena kuat hadapi sebrang dugaan .. mmg benar jika percaya sudah disalahgunakan sukar tuk bina smula tapi demi kasih syg percaya bole terbentuk kembali kerna syg/cinta dan percaya kan saling berkait ..

al d best ..

NURUL said...

kdg2 bertahun2 kenal pun org masih pertikaikan kepercayaan yg ada. tp yg penting diri kita tahu di mana sejauh mana kebenaran yg ada.

julia senyum ye :)

susudalambotol said...

Percaya tak boleh seratus peratus. Ia mesti ada satu sifat ingin tahu. Manusia tak sempurna, ada cacat cela. Jadi kita mesti lebih berhati-hati.

Mrs. Hakim said...

ok, paham.. apapun bersabar lah ye jue, tu jer yg mampu kita cakap. insyaAllah, kita doakan semuanya akan baik2 seperti sedia kala.. Amin..

yuzie said...

mmg sakit ati taww..
tp awak kn kuatkan semangat, sabar bnyk2 k!!

Anonymous said...

The Abercrombie and Fitch style has lived much longer than Abercrombie its counterparts from the 1980s; Abercrombie Sale it may be because of its relatively Cheap Abercrombie inoffensive style or Abercrombie outlet because people just love animals, abercrombie Jeans but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet sets in a cheetah print. Abercrombie Pants These are common enough that you could Abercrombie Tees even go to a department store and find them, so you should have no problem finding cheetah printed sheets Abercrombie Shorts and blankets if they are what you are looking for. Abercrombie Sweaters These can be a great accent to a more contemporary home theme, though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by. You may have to go to interior design specialty stores, or look online order to find curtains with cheetah spots printed on them. However, in most cases if you can find them, they are usually not very expensive.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails