Friday, May 14, 2010

susu

...kalau dulu, aku sgt pelik...

...setiap kali shopping groceries dgn kakak2 aku...

...mesti diaorg ambik susu anak diaorg banyak2...

...berkotak2 @ bertin2...

...ishhhhh biar betul!!!!...

...nak bagi anak susu ker nak jual susu...

...hahaha!!!!...

...tapi sekarang...

...aku tak pelik dah...

...malah susu anak nie dah jadi salah satu...

...item yg sgt penting dlm list shopping kitaorg...

...kan sayang kan kan...

...tak lupa juga pampers ya...

...:P...

...kadang2 terfikir gak...

...kenapa baby boleh minum susu jer...

...susah juga kalau nak kuar berjalan2...

...bekalan susu haruslah mencukupi...

...kalau tak...

...jgn harap la ko bleh senang hati...

...tawaf shopping mall @ tempat yg sewaktu dgnnya...

...tapi kalau la baby boleh makan macam2...

...tak ke gila...

...tgh2 malam dia melalak nak pizza ker burger ker...

...hahaha!!!!...

...tapi part yg paling aku kagum...

...ngan baby nie...

...korang perasan tak...

...dalam tido, dengan mata terpejam pun...

...diaorg boleh minum susu kan...

...comel jer...

...pas tue, siap ngan bunyi2 sekali...

...best jer...

...aduh, terus hilang mengantuk aku...

...hilang ker??? tipu ok...

...jgn harap la...

...haruslah aku pun bagi susu sambil pejam mata...

...korang kagum tak dgn aku???...

...hahaha!!!!!...

budak ini menjerit2 kejut mama dia @ 4.30 pg

semata2 utk teman dia gelak...

geram kan???

17 comments:

NURUL said...

betul betul tu julia raina tgh tido mata pejam tp tetap minum susu siap bunyi lagi. kdg2 terfikir dlm hati sedap benar ke rasa susu ni?

mama raina ni kdg2 try rasa susu tu "eh mana sedapnya".

tp pd baby susu tu la paling sedap :)

mamamarissa said...

nurul ~ tue la kan..cam sedap sgttt!! tapi ye la, itulah yg plg sedap bagi diaorg :D

Mommy Marissa said...

baby n susu, tak leh dipisahkan.. ibarat lagu dan irama.. haha.. klau dipisahkan, alamak gamat la umah dgn sore nye yg nyaring iteww..

ummiaqeef said...

aku pun kadang bf kan dia smpai aku yg terlelap..ape kes??? haha

Emacupcake said...

hehe..tgk marissa tito dlm buai teringat imanina tido dalam buai baru beli semalam..mula2 masa bg susu formula dalam botol n ayun2 dia dlm buai dia nak..masa tu rasa lega da..alih2 tak sampai 5 minit da nangis..
nak susu cap gantung gak..adusshh...

mamamarissa said...

mommy marissa ~ cewah...setuju setuju setuju :D

ummiaqeef ~ tau tak pe...hahaha!!!

ema ~ imanina tak biasa lg tue...sian dia :)

cik gObu said...

alohh shomey jek bdk nie

:D

gerammm

akiss ferrero. said...

budak ni leh geng ngan kakak akiss lah, ahaha..

mamamarissa said...

cik gobu ~ mmg geram :D

akiss ~ geng bas sekolah ya :P

smms said...

hehehhe dah mula pandia bgn pagi ... da 1 tahap baby akan kejut mama dia bgn pagi tuk borak sama2 ..nak xnak kena la layan .. sok p oifs ngantuk la jwab nya kan .. dugaan ..hik

mamamarissa said...

smms ~ itulah keje si bam2 skrg nie...nasib baik, bkn tiap2 malam...kalo x, kurussssssss la mama dia...hahaha!!!!

Elin said...

eeee...sgt geram tgk muka dak comey nih...:)

mamamarissa said...

:)

mamaelly said...

hikhikhik kalau la kita pun leh wat cam baby gak kan best..wat keje sambil mata pejam..makan sambil mata pejam....

marrisa ni makin comel la..geram auntie elly tgk..

mamamarissa said...

elly ~ paling best, tentu la wat keje sambil pejam mata...hehehe!!!

aLyNnZ said...

dulu lain skrg lain..biler dah ada anak asyik pikir pasal anak jew..btul dlm pejam mata tuu bleh abis susu dlm botol..hik2

im - mamababahworld said...

hahah..so true! kalo sekali beli barang susu, plus diapers mau dekat 3-4 ratus kan? itu stok sebulan...perghhhh..tapi apa nk berkira sangat sebab itu jerlah yang derang makan kan?

bila dh besar cost pon dh reduce, tp ada satu cost lagik yang akan naik...beli baju n kasut lah pulakkkkkkkkkk...heheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails