Wednesday, May 19, 2010

semalam

...si bam2 nie wat perangai...
...sampai kat umah, biasanya dia akan tido...
...tapi semalam dia tak tido...
...sibuk nak main & gelak kuat2 dgn papa dia...
...so, bila dah siap mandi...
...dia terus menangis sampai maghrib...
...menangis kuat2 juga...
...sgt kuat ok...
...aku punyalah panik...
...sampai berbalah dgn darling hubby...
...pujuk punya pujuk...
...dia tetap menangis...
...malah makin kuat...
...korang tau aku wat per pas tue...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
....haruslah aku menangis sama...
...terus darling hubby ambik dia...
...still menangis...
...tepuk2, terus dia tertido...
...ermm jawapannya dia penat...
...geram jer kan...
...:)...

23 comments:

mummy_ayu said...

ala siannya kat marissa ngan mama marissa...ngamuk sbb letih yer..ayu pun pernah cam tu, masa Ian kecik dulu..dia nangis terus..last last Ayu pun join sekali, pas tu Ibu marah kata "org suruh pujuk anak, dia pun join sekali" lawak je bila ingat balik..

mamamarissa said...

tue la ayu, panik & sedih tgk dia menangis cam tue...hubby siap tegur, igt menangis tue bleh pujuk dia ke...lawak tul la :D

FIESYAH said...

Marissa nak main dulu ngan mama kut sblm nak tido...eee...tahu2 je syah ni kan..he..he..

mamamarissa said...

fiesyah ~ dia dah penat main...tue yg mengamuk & menangis kuat2 :D

Filla ~ Kasih Aleeya said...

marissa ni makin besa...makin mcm muka mama dier... ;)

mummyar said...

ala cian nya dia...tp comel tol la bila dia tido ni...gerammnya...

Nurhayati said...

saje bambam ni dera mama dia kan hihih.. i pun pernah camtu gak.. nangis skali ngan anak..hehe

mamamarissa said...

filla ~ anak mama :)

mummyar ~ masa menangis kuat2 tue jer kurang comel :D

nurhayati ~ i panik sgt..selebihnya, i sedih sgt tengok dia cam tue..dia dah lena tido pun, i still menangis :)

akiss ferrero. said...

cian mamanye pun nangis. hehehehe.

errr.. curik bantal itu!!!

goblogbyfarah said...

alahai mama dia, panik smp nangis sama tu..nasib papa tak ikut nangis!hehe

mamamarissa said...

akiss ~ sedih tau...hahaha!!!! x bleh curi...itu bantal busyuk mama oppsss marissa :P

farah ~ panik dibuat dek bam2...lucikly papa dia cool jer :D

SugarSpices said...

ehehhee makin menunjukkan pelbagai ragam kan dear...eehhehe

mamamarissa said...

kelip ~ tue la...sabar jer la :)

- d . a . r . i . a . s . u . e - said...

muke dia dan nk mck ayah dia lah...si somel ni...bilekah kite dapat bertemu gaknye?

nUR_rOsALiNdA said...

Ye ke kak? hehehe~ kelakar la..tp kita pon cam nak sgt feel cam tu kak~

Mummy Isya said...

tolong..tolong..tolong!!!akak..sgt cumel la mia marissa. dhla bam-bam..kus semangat!!isya tak bam-bam sbb ikot ayah dia.. muah2 cyg utk mia marissa.. b good honey! takmo kasi mama panik lg tau

cik gObu said...

parahlah kalau mama pun nangis same nie

heheheh

mamamarissa said...

cuya ~ mmg...since dia chubby, so ramai yg kata cam mama dia...tue la, bila nak teh tarik lg nie??? rinduuuuuu

mala ~ panik ok..insyaallah, adalah rezeki mala nanti ok...teruskan berusaha ya dik :)

mamaelly said...

hihihi marrisa dah besar..dah pandai ajak mama papa main eh..comel la marrisa tdo..hihi kalau auntie elly ada kompom kene kacau je tu

mamamarissa said...

ayu ~ bdk ini kalo penat...inilah jawabnya...that's y walau mcm manapun, dia kena tido kejap...muahssss utk auntie ayu & isya juga :)

ween ~ mmg kes parah nie...hehehe!!!

mamamarissa said...

elly ~ dia mmg suka wat comel2 masa tido padahal bau masyam :D

aLyNnZ said...

aloloo..ciannyer marissa..agaknyer dia sakit pewut kot? lain kali cube sapu minyak yu yi xpun minyak telon..betul mmg panik if anak menangis x berhenti..

mamamarissa said...

alynnz ~ dia penat sebenarnya...suruh tido tapi sibuk nak main..geram!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails