Wednesday, July 28, 2010

training cup

...since Marissa dah start makan...

...aku belikan training cup di atas utk dia...

...oppss, aku pilih, darling hubby yg bayar...

...sgt comel, aku suka...

...dia, apalagi...

...begitu sungguh2 dia minum...

...makan minum minum makan...

...naik geram plak aku...

...:D...

p/s : jgn tak tau, dia dah pandai minum guna straw...hahaha!!!

16 comments:

Mrs. Hakim said...

jap jer marissa dah besar kan jue.. mel plak yang rasa sayu.. hahahah, kita lak yg over gitu..

ummiaqeef said...

gud girl...

Elin said...

congrats2...marissa... Afrina dulu pun 7 bln++ da bley minum using straw... Klu die tersedak2...try pki brand Avent or apa2..yg jenis magis cup. Klu yg ni tak tersedak...juz sharing...muah2 to marissa :)

mamamarissa said...

mel ~ tue la, rasa cam mimpi jer..tapi makin dia besar nie, makin byk ragamnya mel :D

rozi ~ of course :)

mamamarissa said...

elin ~ hari tue, tgk gak AVENT...tapi tak de colour yg menarik, terus jue ambik yg MAM colour pink...yg nie cam ada puting (sebenarnya getah)...dia bleh minum cam sedut puting...so far, alhamdulillah dia tak pernah lagi tersedak...muahss to wina juga :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

tak dapat bygkan marissa seronok makan dan minum. mesti bersung-sungguh. hehe. comel.

deena awanis said...

dah start pandai makan ni, makin bam bam ler pipi cik marissa pas nih..eeiii..bila la auntie dapat chance menggomol marissa ni??huhu

mamamarissa said...

shinnaz ~ training cup tue sedondon dgn colour set makan yg auntie bagi tue...comel :)

deena ~ mmg makin bam2...nanti bam2 ajak mama jumpa auntie...tapi tgu auntie ada baby la, boleh mama gomol baby :)

smms said...

jenis pa ni ? qk nya da1 tapi lubang dia besar la takut tersedak

mummy_ayu said...

so chumels ...pink gitu.. i like..marissa..untie nak pinjam leh?he he he..

Ibu Alia Kaiyisah said...

haha. sama la mcm Kaisya. bg dia rasa milo kita pakai straw, tau2 dah smpai ke mulut dia. x sangka pulak. :p

Kaisya masih tak rajin nk pegang botol la Jue. hr tu kita ada belikan dia training cup ni, tp at last ibu dia jugak yg tolong pegangkan. haha.

mamamarissa said...

smms ~ marissa punya nie jenis MAM..yg nie mmg ok sgt coz marissa tak pernah lagi tersedak

ayu ~ sebab tue beli yg nie, comel kan??? tapi mmg ok pun :)

ann ~ marissa nie sibuk...org nak pegangkan, dia pun sibuk nak pegang...at last jadi pandai pegang...menyusu botol pun dah pandai pegang sendiri :)

smms said...

ok nak beli gak la .. mama kamu p beli ? rm brapa ? hik over kan soklan ..

mamamarissa said...

smms ~ jue tak ingat la...rasanya dlm thirty something cam tue :)

MamaTiaMia said...

wahh marissa dah ada training cup yang cute..colour fuschia lagi..auntie suka..next step boleh train minum guna straw dalam gelas pulak:) lama2 dia excited nak minum frm the glass jer:)

mamamarissa said...

kakak ~ skrg nie pun, dia dah pandai minum from glass...sabar jer la :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails