Thursday, July 2, 2009

laksa oh laksa

...semalam...

...aku betul2 tak larat...

...semuanya gara2 laksa...

...seriously, kuah dia byk belacan...

...ikutkan mmg tak bleh makan...

...tapi dek sebab tekak yg tak sedap...

...nak mkn yg masam2 jer...

...aku makan gak skittt...

...hasilnya...

...sebelum balik lagi...

...aku dah bergegas ke toilet...

...muntah tak ingat...

...sampai umah aku terus baring...

...mmg tak sedar apa...

...bangun mandi pun still muntah...

...lapar plak...

...nasib ada tapau bubur tadi...

...makan separuh, darling hubby makan separuh...

...rasa ok skitt, lepak2 tgk tv...

...darling hubby dok basuh kete...

...dan borak2 dgn jiran sebelah...

...tiba2 rasa lapar...

...suruh darling hubby masak air...

...bancuh susu & cicah biskut...

...pas tu, terus masuk tido...

...baru nak lena...

...darling hubby kejut...

...suruh gorengkan popcorn ayamas & bebola ketam...

...malas aku nak layan...

...comel jer dia kata...

...'ni baby yg nak makan tau'...

...aku bangun tapi dlm hati...

...'baby dlm perut aku @ dlm perut dia'...

...hampeh tul!!!...

20 comments:

MimY HaMiD said...

heheheh..amboi kemain hubby u bodek...suh dia belajar menggoreng..nk manja lebih tu

Mama Shahmi said...

hahaha..kelakarlah cakap camtu..siap kata baby yg nak makan..hehehe..

gambit said...

Ju, lain kali letak je periuk dan dapur tepi katil tu. Dia nak makan, dia goreng sendiri. Self service. wakakaka...

shinnaz said...

haha..nk manja2 la tuh..baby kak jue da kua..belum tentu baby dalam perut hubby kak jue kua..haha..

busyuksayang said...

mimy ~ mmg manja melebih2 :D

ma ~ tu la...padahal dia yg nak makan

gambit ~ tak sanggup nak biarkan dapurku terbakar...hahaha!!!

shinnaz ~ ntah bila kuarnya kan...hahaha!!!

ungu violet said...

haha..
pandai ur hubby punya alasan!

nURmALa mAZLan said...

ahahaha~ comel la..
abg nak makan dia kata baby nak makan..

haish!!!! cam touching pulak baca blog akak ni..
semalam kita dah gi check..
x pregnant la kak
doc dah scan semalam
sian hubby kita...
frust jer

ummiaqeef said...

reason yg xleh nak tolak yek..hehe..layankan aje la..

Putri Ramlan said...

dear.. jgn nak makan ngarut2 boleh tak? i mean, jgn dilayankan sgt idam2 tu.. :(

Sugar And Spices said...

amboiii...terlebih manje sudaaa
miss u dear

busyuksayang said...

farah ~ tu la...ada jer alasan dia :D

mala ~ sabar la dear...awak pun baru lg kawin kan...kena usaha lebih la :D

zie ~ layankan jer kan :D

putri ~ i dah kena marah dgn hubby semalam...so, mmg tak leh ikut sgt tekak nie kan :)

busyuksayang said...

kelip ~ tu la...dia terlebih manja sudah..miss u too...take care ok :)

Liyanaroxx said...

alalala...so comel hubby kak jue...baby kak jue 2++ months...baby dalam perut hubby kak jue bape bulan plak?hikssss....sis...please take care ok?sian sis byk sgt vomit sampai xde tenaga...=(

baBe_ieza said...

kak jue,alasan nk manjer2 la tuh..heheh klako baby nk makan..hehehe..ieza slalu ckp ngan hubby camtuh

busyuksayang said...

liyana ~ ntah bila baby dlm perut dia nak kuar :D

ieza ~ sepatutnya k.jue yg guna alasan tue kan...nie dia plak...hehehe!!!

dayah said...

Salam Kak..
hehehe comel je..
request utk perut sendiri kata utk baby yer kak .. kekekeke

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg makan kenduri kat blog gua..Folo baca doa skali pun takpa..

busyuksayang said...

dayah ~ salam dik...tu la...suka2 jer guna alasan cam tu kan :D

FdausAmad ~ thanks for the invite :)

susudalambotol said...

kadang2 bukan kita nak makan sgt pun, tp teringin. dpt jamah sikit pun jadilah kan?

awak kena makan dlm kuantiti yg sikit. kalau mkn byk mmg muntah.

busyuksayang said...

skrg nie mmg nak mkn macam2...tp bila nak makan, mmg tak bleh byk...anyway, thanks dear :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails