Tuesday, May 19, 2009

dasar pencuri durjana...damn!!!!!!!

...aku terpaksa EL hari ini...
...semuanya gara2 pencuri durjana...
...yg hampir memecah masuk ke rumah kami...
...syukur sgt...
...kerana jiran kami, abg lan & isteri...
...ada di rumah ketika itu...
...kerana curiga dgn bunyi kuat dari rumah kami...
...abg lan keluar utk melihat...
...mmg terdapat sebuah kereta viva merah...
...di luar pagar kami...
...dua org lelaki melayu...
...seorang berbadan gempal...
...sedang berusaha memotong grill di sliding door...
...sementara seorang lagi berbadan sederhana...
...menunggu di dalam kereta...
...abg lan terus ke peti surat...
...dan berpura2 melihat surat...
...mungkin kerana mereka perasan kehadiran abg lan...
...terus si badan gempal keluar...
...dan bertanya abg lan...
..."abg rumah nie tak de ya???"...
...dan terus blah...
...mmg damn kan...
...dan paling damn...
...bila mereka membuat 'kerja' durjana tue...
...dlm kul 5.30 ptg...
...mmg tak agak2...
...kalau ikutkan itulah masa...
...kami selalu sampai di rumah...
...namun disebabkan darling hubby...
...nak potong rambut...
...kami terlewat sampai di rumah...
...dan ketika on the way nak ke pasar mlm...
...darling hubby dpt panggilan dari jiran kami...
...yg mengatakan rumah kami dipecah masuk...
...dgn badan menggeletar kami terus balik...
...sampai di rumah...
...kami dapati pintu pagar mmg telah terbuka...
...tanpa membuang masa kami terus ke IPD Sepang...
...yg kebetulan dekat dgn rumah kami...
...utk membuat aduan..
...selesai semua...
...beberapa orang pegawai polis dtg ke rumah...
...utk menjalankan siasatan...
...dan hari ini...
...kami terpaksa membaiki semula...
...grill yg telah dipotong...
...dan selebihnya...
...kami masih trauma...
...ya, saat ini...
...aku rasa takut sgt...
p/s : MBL 5557...jgn ingat korang bleh gi jauh....
tunggu la nasib korang!!!!!!

16 comments:

aRe_uDear said...

Alhmdulliah syukur2 nasib xde ape2.. mmg dasar durjana tul pencuri2 tuh. time siang2 plak lagi tue lagi.. sure dpt tgkap t tue.. kalo kete tue bukan kete curi.. pk2 balik bnyak hikmahnyer kiter baik ngan jiran2..

Mrs. Hakim said...

eh eh.. tak agak² nak buat kerja kan.. syukurlah ada jiran yg prihatin..tu yg bagusnya baik n kenal dgn jiran,leh tlg tengok²kan.. kita nak sgt baik dgn jiran,tp jiran² kita lebih suka buat hal sendirilah..tah hape²..

jue n hubby hati² ok..kalau kita pun trauma..

MimY HaMiD said...

isk makin menjadi2 tul...yesterday my friend lg la kena rompak dpn umah masa nk masuk grill..bdk melayu gak..apa nk jadi..kawan i smpi mata masuk kaca akibat crazy nye perompak pecahkan cermin keta dia...yg pntg u selamat ok

aku lah arween said...

alhamdulillah
thanx god awak ade jiran yg sgt prihatin jue

isshhh zaman sekarang nie
waktu buat operasi tu pun
tak agak2

Mrs Zamzuri said...

nasib baik nothing happen to u both.

busyuksayang said...

tue la...alhamdulillah & syukur sgt...minta2 kete diaorg tue bkn kete curi @ plat palsu...org mcm nie mmg tak bleh dibiarkan...rasa geram sgt bila tgk grill rosak & kemek...msti ketuk tak igtnya...eeeeeeeeeee

shinnaz said...

e..jht nyer diorang nie..kalo ade kt situ..geramnyer..baling ngn pasu!!!

p/s: sebaik k.ju tak de pape..ambil langkah berhati2 lagi yer k.ju..mangga tu kalo bole bia susah die nk wt..gril mangga dari dalam jgn letak kt luar..

Liyanaroxx said...

kak jue!!!scarynya baca...xleh bayangkan if u ada dalam umah...KES JENAYAH makin teruk ar skang nih kak!!!sib baik ada JIRAN yang prihatin kan?alhamdulillah...take care ye sis?

fantaghirolynn said...

pagi semalam sebelum g keja lynn dah rasa xsedap ati.. almaklumla pencuri durjana tu buat keja setiap isnin.. last week selang bbrp buah dari umah julia gak kan..2minggu lepas deret belakang umah julia.. risau sungguh.. balik keja terserempak dgn abg lan terus tau cerita.. syukur xde apa

busyuksayang said...

shinnaz ~ mmg k.ju mangga dari dlm...ikutkan mmg susah skitt nak masuk tgn tp tue la...kalo dah expert dlm curi-mencuri nie...mmg tak bleh nak wat per la dear...

liyana ~ tue la dik...alhamdulillah akak ada jiran yg prihatin cam abg lan...syukur sgt :)

lyn ~ sama la jue..sebelum gi keje pagi tue, jue duduk kat kerusi kat luar sambil renung kat pagar sambil doa moga tak de apa2 yg berlaku...mmg rasa tak sedap hati...rupa2nya nak jadi cam nie...syukur sgt tak jadi apa2...jue dah jadi takut sgt skrg nie...

adeyna said...

OMG ....!!!!
Please be carefull my dear.....
muahhh..

busyuksayang said...

insyaallah dear...muahsss

mummy_ayu said...

alhamdulillah...tak de apa apa. plus lucky u dapat jiran jiran yang prihatin

busyuksayang said...

tue la...syukur sgt :)

~Eila @ Along~ said...

nasib ade jiran nampak...pencuri skang mmg masuk siang hari..eila dok apartment pun org leh masuk..rela panjat tingkap sumer..haihh..ape nak jadi..syukurla..sumer selamat

busyuksayang said...

tue la eila...pencuri skrg nie, mmg berani gla...syukur sgt bila diaorg tak sempat nak masuk...and to my neighbour...really appreaciate that :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails