Thursday, July 21, 2011

aku mmg sensitif :(


...We (ayah mertua) & adik2 ipar (pengantin baru)...
...ada kat umah skrg...
...diaorg sampai dari Terengganu ptg semalam...
...kebetulan adik ipar perempuan aku, yana (kakak)...
...dah abis study kat inspen...
...so, diaorg datang ambik kakak la...
...since dah byk cuti last week...
...so, here i am...
...kat office seperti biasa...
...tak pe la, diaorg pun nak gi berjalan hari nie...
...esok dah nak balik dah...
...ptg nie nak gi serbu umah pakcik hubby...
...tak sabar nak tengok baby girl dia...
...:)...
...actually, aku tertarik nak berkongsi something...
...tentang perkhabaran gembira pengantin baru...
...birasku sudah mengandung 6 weeks...
...i'm really happy for them...
...mmg rezeki diaorg, dpt terus mengandung...
...cumanya, aku terkilan dgn sms Umi malam tadi...
...jujurnya, bila berkumpul ramai2...
...langsung aku teringat kat Umi...
...ya, rindu sgt...
...tapi bila Umi bangkitkan berita gembira tadi...
...ntah mengapa aku jadi sedih tiba2...
...aku tau Umi happy sgt...
...maklumlah, bakal dapat cucu yg dekat dgn dia...
...anak aku jauh dari dia...
...Umi siap mention psl 'bunting pelamin'...
...aku macam, ntah...
...mungkin aku yg terlalu sensitif...
...tapi bagi yg mengikuti perjalanan hidupku selama ini...
...pasti tahu getir yg aku lalui sebelum kelahiran Icha...
...memang tak mudah, malah sgt sukar...
...sungguh, aku jadi sedih dgn kenyataan Umi itu...
...aku tak salahkan Umi...
...mungkin itu caranya dia lahirkan kegembiraan dia...
...tapi aku, aku yg sememangnya sensitif...
...terasa seperti Umi cuba membandingkan keupayaanku...
...nampak sgt kelemahan aku sebagai wanita...
...kahwin tak terus mengandung...
...dah mengandung, asyik gugur...
...masyaallah, sampai ke sini pemikiranku...
...sensitifkan aku???...
...tak pe lah, dah rezeki aku macam nie...
...apalah daya aku...
...apapun, terima kasih Allah...
...kerana sudi mengurniakan aku 'hadiah terhebat'...
...orang lain tak mungkin tahu getir & sukarku sewaktu dulu...
...mereka takkan pernah tahu...
...mereka takkan pernah faham...
...saat ini...
...seiring dengan kematangan usia...
...semakin dapat aku lihat hikmah sebalik semua ini...
...apa yg aku tahu...
...hanya Dia tahu apa yg terbaik buatku...
*tears*


HADIAH TERHEBAT...dia semuanya, dia segalanya



4 comments:

AnaLyana said...

Sabarlah Jue.. chill ok.. icha kan ada..

auwcak said...

sabarla dear....mungkin tiada niat dia nak buat u tersinggung...cool ok...muahhh

mummy_ayu said...

sabar ye dear....setiap apa yg berlaku, pasti ada hikmahnya..and yes..she is the best of all..Icha...

s h i d a said...

saya jugak mengalami perasaan yang sama...terase diri ni kecik dan x gune ajer..

adik ipar baru kawen dah pregnant tp saya kawen dah setahun x lekat2 lg..sampai x mahu berjupe dengan MIL sbb takut kecik hati/tersinggung dengan kate2 die..

adakah tindakkan saya ni btol?dengan jauhkan diri saya?mmg sedey...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails