Thursday, September 23, 2010

saat ini


...saat ini...
...my yayang masih lagi tidak sihat...
...tapi hari ini...
...dgn berat hati...
...aku hantar juga dia ke rumah ibunya...
...dah 2 hari aku EL...
...boss ok, tapi aku rasa tak sedap hati...
...sehari jer aku EL sebenarnya...
...satu hari lg aku bantai MC...
...nasib baik dapat...
...malam tadi dia tido lena...
...tapi tiba2 dia terjaga kul 5 pagi tadi...
...merengek & terus merengek...
...sampai dia letih...
...at last, terlentuk tido kat cot dia...
...ya, ckp psl cot...
...malam tadi, for the first time...
...Marissa tido sendiri @ her cot...
...setelah makin besar nie...
...punyalah risau sampai aku tak bleh tido...
...asyik terjaga menjenguk dia...
...padahal dia ok jer...
...semuanya sebab insiden jatuh katil la...
...aku takut...
...selebihnya aku fobia...
...sebab tue, aku & hubby sepakat...
...utk tarik semula cot dia masuk ke bilik kami...
...dan biarkan dia tido dalam tue...
...so far, malam tadi...
...she's ok...
...harap2 dia terus ok...
...saat ini juga...
...my darling hubby tidak sihat...
...selepas dgr Marissa jatuh katil kelmarin...
...dia tiba2 terus demam...
...pity him...
...dalam keadaan anak pun tak sihat...
...korang bayangkanlah...
...macam mana aku nak pay attention kat dia...
...dah la dia jenis yg manja bila sakit2 nie...
...lagi kesian kan...
...aduh!!!...
...kalo ikutkan...
...dalam keadaan sekarang...
...aku yg paling kesian...
...dgn tak cukup tido & rehat...
...makan pun asyik lambat jer...
...sampai naik sakit perut nie dah...
...dugaan oh dugaan...
...sentiasa datang padaku...
...oh! aku tidak mengeluh...
...kerana aku tahu...
...itu tandanya Dia selalu ingat padaku...
...dan utk my sayang & yayang...
...get well soon ya...
...i love u both byk2, sgt2...
...:)...


9 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

take care kak jue!

mummy_ayu said...

ala siannye dia..jadi misi la kat umah yer? harap marissa & ur hubby cepat sembuh..and u sis..take care!

deena awanis said...

semoga both of ur love cepat sembuh..
and take care of urself too..kalau "nurse" sakit, lagi susah tau..hehhe

smms said...

hope ur lovely people get well soon ..

bambam jatuh tpai xde muntah2 kan .. kalu xde tu insyaallah xde pe ..dun worry ..

Wina Momma Kira said...

susah kan kalau tersepit mcm nie?? mane satu nk bg attention, dgn diri kite lagi huhuu

sabar dear...hope both of them will get well soon!

mamamarissa said...

shinnaz ~ thanks dear :)

ayu & deena ~ tak pasal2 jadi nurse kat umah sendiri :D

mamamarissa said...

smms ~ bawa gi klinik smlm pun, doktor suruh pantau dulu...so far, mmg dia tak de muntah2

wina ~ tue la...hope they'll get well very soon :)

cik gObu said...

huhuhu
i know u can do it jue

take care k

hope they both cepat sihat...amin

mamamarissa said...

ween ~ thanks dear :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails