Tuesday, December 14, 2010

sayang papa


...aku nak buka satu topik yg best sgt...
...best ker???...
...hahaha!!!!...
...APA PANGGILAN UOLS PADA HUBBY MASING2????...
...best kan???...
...kan??? kan???...
...macam aku, dari zaman bercinta lagi...
...dok panggil SAYANG...
...ye la, sayang sangat2...
...hahaha!!!...
...bila dah kahwin, aku igt lagi...
...emak suruh aku tukar kepada abang...
...even darling hubby pun suruh panggil yg sama...
...tapi entah kenapa...
...tak terkeluar perkataan 'abang' tue dari kerongkong aku...
...sebenarnya aku geli...
...gedik kan???...
...hahaha!!!!...
...sekarang, bila dah ada Marissa nie...
...panggilan sayang tue dah bertukar kepada papa...
...pa tue, pa nie...
...kan senang, pendek jer...
...hahaha!!!...
...ada masa rindu plak dgn panggilan sayang...
...aduh, gedik sungguh...
...hahaha!!!!...



13 comments:

reena said...

Sekarang panggil 'Sayang'.

Rasanya kalau ada jodoh dengan bf, tetap akan panggil 'Sayang' sampai bila-bila. Geli lah dengan 'abang'. Nasib baik bf sendiri pun geli. Haha. Dia memang tak nak panggil dia abang. Thank God! Haha.

mamaelly said...

hihihi elly dari lepas je kompom jadi boyprend terus panggil abang sampai skang... sbb rasa macam dimanja kan sangat2 kalau panggil abang... hihi sayang tak pernah pulak..hihi sejak da ada putry ni kadang2 terpanggil papa jugak.. hihi

mama_auni said...

eza mase couple dulu macam2 nama...pgl nama, pastu tukar biey .then tukar sayang..dah kawen tukar pgl abg..tp slalu kalo nk ape2 pgl yang tue, yang ne..hehe

mummy_ayu said...

waktu baru mula bercinta..jangan tak caya..kitaorg panggil kanda, dinda..pas tu bila dah lama tu tukar Mimi & Didi..sampai la sekarang..he he he...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sekarang panggil b, tak pun 'you' je..haha

kita pun tak boleh panggil abang. rasa macam bapak geli. haha. mak kita dah banyak kali dah suruh. so far haizi pun tak mo di panggil abg. kita redha. haha

smms said...

hehheh i pun xleh panggil abang .. panggil "ayang" je ... dah ada anak kdg2 lepas la papa tapi panggilan utama still ayang ..

Mrs. Hakim said...

same here jue, my mummy ada tanya apa u panggil your hubby. i jawab jer.. masa bercinta panggil B, dah kawin panggil nama je kot, hahahaha. then my mummy ckplah panggilah "abang", even my hubby pun nak suh kita panggil dia "abang"... aiyo, i'm sorry!! memang tak lah kan.. so, skang ni senang.. i panggil dia Sayang, dia panggil i Sayang.. sekali sekala saje usik dia panggil "abang".. dia ckp berderau darah dia bila i panggil gitu... getis!! hahahaha~

Anonymous said...

hikhik..deena pun x terkeluar laa word "abang" tu..in fact, hubby pun x nak.dia cakap geli..dari dulu sampai skrg mmg panggil "b" jer..short form for hubby..=)

~malas nak sign-in~

FIESYAH said...

zaman kenalan smpi la ni panggil sayang@abg..tapi skrg dah ada anak pgl mama&baba...emmm ;D

mamamarissa said...

reena ~ sweet jer panggil sayang kan? :)

mamaelly ~ cuba panggil sayang plak pas nie :P

ieza ~ yang tue, yang nie...hahaha!!!

mamamarissa said...

mummy_ayu ~ kanda-dinda, sumpah sweet tau :)

shinnaz ~ geli kan??? tapi org lain ok jer...dasar gedik...hahaha!!!

smms ~ ayang angat kan :)

mamamarissa said...

mel ~ ye la, org kata nampak cam hormat skitt bila panggil hubby as abang nie...tapi entah kenapa, jue mmg tak bleh blah dgn panggilan abang nie...luckily, hubby ok jer :)

deena ~ b, mmg yg terpaling senang :P

fiesyah ~ tue yg paling ok kan, anak dengar pun...terus panggil yg sama kan? kan? kan? :)

Anonymous said...

dr zaman bercinta smpai sekarang panggil 'B' je..bila dh ada anak,nk suruh panggil umi n abi..so,panggil hubby,'B' gak even dh jd father..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails