Tuesday, September 8, 2009

lagu raya

...ya...

...kalo korang perasan...

...minggu ini...

...telah banyak lagu2 raya...

...yg telah berkumandang di corong2 radio...

...mahupun tv kan...

...semua teruja utk menyambut hari raya...

...tapi aku...

...tak dpt ku gambarkan perasaanku saat ini...

...pagi tadi, ketika perjalanan ke office...

...kedengaran lagu mamat 'ku pohon restu ayahbonda'...

...aku tahu darling hubby mahu menukar...

...tapi aku menahan...

...bergenang juga airmata di pelupuk mataku...

...nampaknya aku masih tidak kuat...

...dan satu2nya lagu yg tak mungkin...

...mampu aku dengar adalah lagu ini...

...:(...

Cahaya Aidilfitri ~ BDB ~

Bila tiba hari raya

Semua insan bergembira

Tetapi bagiku hanya kesedihan

Yang menyelubungi hidup

Ayah dan juga ibuku

Telah pergi selamanya

Terbiarlah aku ibarat musafir

Yang haus di padang pasir

Siapakah yang sudi

Menghulurkan simpati

Kepada nasibku ini

Agar dapat kurasa

Nikmat di hari raya

Seperti insan yang lain

Ku meminta dan berdoa

Kepada Yang Maha Esa

Tabahkan hati berilah pedoman

Cahaya Di Aidil Fitri

p/s : apa lagu raya favourite korang???

8 comments:

Sugar And Spices said...

sabar ye dear....sedekahkan al-fatihah setiap kali teringatkan mereka..i cant imagine how if this happen to me...

Mimy Hamid said...

jue sabar yer..paham sangat perasaan jue..takpe jue kuat kan

Mrs Zamzuri said...

be strong gurl! insyaallah raya tahun depan u akan beraya dgn baby u plak..

akiss said...

sabar kak. jgn sidih2, baby pon sidih nnti.

sy suka yg amy mastura ramai2 nyanyi tu dgn hattan semua tu. dan of kos, satu hari di hari raya. hehe

mummy_ayu said...

sabar ek..ayu pun sedih kalu dengar lagu mamat tu, meremang bulu roma..lagu fav..anuar elina..best sangat! macam mana prepairation raya? baju raya baju pregnant la tahun nie awak ye...next year raya ngan baby plak..

busyuksayang said...

kelip ~ itu jer yg mampu i buat dear :(

mimy ~ doakan jue terus kuat ya :)

mrs zamzuri ~ thanks dear...baby juga yg buat saya kuat

akiss ~ takut baby kuat nangis plak nanti kan :D

mummy_ayu ~ preparation raya cam biasa...tak tahu la baju yg ditempah tue masih muat lg ker tak...kalo x, nak kena cari baju pregnant la dear :D

Liyanaroxx said...

kak jue kuatkan?ada baby lagi kuat...bila teringatkan mereka...sedekahkan al-fatihah ok sis?

busyuksayang said...

liyana ~ thanks dear...insyallah...doakan k.jue terus kuat ya :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails