TAKKKK!!!
tak de sape yg kena denggi ok
tak de sape yg kena denggi ok
hahaha!!!!
hubby akak tetiba nak makan sup ketam
katanya...sedap kalo dapat hirup sup panas2
masa berbuka....ssslurpppppppp (dgn sound effect)
dia punya slurrppp tue
memang saja...nak psiko akak tau
kerana kekasih, aku turutkan
terimalah juadah dari hati yg penuh kasih sayang
tak menahan!!!!!
Bahan bahan:
3 ekor ketam
3 ekor ketam
1 biji ubi kentang
separuh batang carrot
1 biji tomato
garam dan serbuk perasa
sedikit minyak utk menumis
Bahan tumbuk:
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 inci halia
lada putih
separuh batang carrot
1 biji tomato
garam dan serbuk perasa
sedikit minyak utk menumis
Bahan tumbuk:
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 inci halia
lada putih
Bahan tabur:
Cili padi
Daun sup
Bawang goreng
Cara cara:
Tumbuk semua bahan tumbuk. Panaskan sedikit minyak.
Tumis bahan tumbuk sehingga garing.
Masukkan air, ubi kentang dan carrot yg telah dipotong kecil.
Masukkan air, ubi kentang dan carrot yg telah dipotong kecil.
Setelah ubi kentang dan carrot empuk, masukkan ketam.
Renih
dengan api perlahan supaya isi ketam mesra dengan kuah.
Akhir sekali, masukkan tomato, garam dan serbuk perasa.
Sebelum dihidang, taburkan daun sup, cili padi yg dipotong bulat
dan bawang goreng.
p/s : memang sedap berbuka dengan sup ok
first time makan bertambah semalam
ehhhhhhhhh!!!!
4 comments:
Lamanya tak mkn sup ketum eh ketam
intandayani ~ bahaya sup ketum...hahaha!!!!
bertambah makan la macam ni..sedap!
Azhafizah Md Nor ~ tu la..hahaha!!!
Post a Comment