bahan2nya :
ikan jenahak - 3 keping
cili kering - 3 sudu makan
bawang merah - 2 ulas kecil
bawang putih - 2 ulas
asam keping - 1 keping besar
sedikit garam
sedikit serbuk perasa
air - 2 cawan
serai - tiada
tomato - tiada
daun kesum - tiada
cara2 memasaknya :
panaskan sedikit minyak dalam kuali/periuk
tumiskan bawang merah & bawang putih
yg telah ditumbuk lumat bersama cili kering
tumis sehingga naik bau & pecah minyak
masukkan air bersama garam & serbuk perasa
setelah mendidih, masukkan pula ikan
agak2 ikan dah masak, tutupkan api
siappppp
makan dengan nasi putih panas2
fuhhhhhhhhhhh!!!!
akak nie, main tibai jer masak
ikutkan serai, tomato & daun kesum
tak de sebenarnya
tapi redha jer masak
asalkan ada rasa pedas & masam skitt
jadi laaaaaa
nasib laaaaaa menjadi ko
akak suka
hubby akak lagi suka
jadi, mengapa perlu sampai ke Melaka
utk makan asam pedas
euwww...statement
iklan2 sangat!!!
hahaha!!!
3 comments:
pekatnye cam sedap je ....
pekatnye cam sedap je ....
eima ~ yg pekat la sedappppp :)
Post a Comment