Thursday, February 10, 2011

sabar jer la!


...kalau nak cite ttg sabar...
...aku rasa 3 hari 3 malam pun...
...belum tentu abis kan???...
...tapi aku nak cite gak...
...:P...
...ok, lately aku dpt rasa...
...ntah kenapa aku makin kurang sabar...
...makin suka nak marah2...
...terutama dgn marissa...
...utk pengetahuan korang...
...marissa sgt aktif & lasak...
...mmg tak reti dok diam...
...itu belum lagi masa nak tido...
...aku dah naik tertido & dia dah abis susu sebotol...
...bleh dia campak botol susu tue...
...kalo nasib baik, tak la kena ke muka...
...kalo tak, satu bilik la aku menjerit terkejut...
...bertuah punya anak...
...masa mandi, ok la dia suka...
...abis pasal mandi...
...kita sambung plak pakai baju...
...berperang aku nak siapkan dia...
...mana taknya, aku pakaikan diaper...
...dia boleh buka balik...
...pas tue, terkedek2 dia lari dari aku...
...dibuatnya terkencing, ishhhhhh...
...geram wei!!!!...
...dah settle pakai diaper...
...nak pakai baju pun bercinta gak...
...dlm dok sibuk nak pakai baju...
...masa tue la dia sibuk dok main bedak, losyen la...
...haruslah dia mengamuk bila ambik tangan dia jap...
...nak masukkan dlm lengan baju tue...
...bknnya lama pun, jap jer...
...geram aku, kalo korang...
...geram tak??? geram tak???...
...bab makan plak...
...selalunya duduk kat high chair dia tue la...
...tapi...
...skrg nie dia dah pandai2 bangun & berdiri sendiri...
...pakaikan belt mmg tak bleh la...
...menjerit satu rumah la jawabnya...
...yg bestnya bila dia dah dpt berdiri tue...
...dia bleh nak tepuk2 tangan ko...
...suka plak dia...
...dibuatnya terbalik @ terjatuh...
...ishhh, aku hanya mampu tepuk dahi...
...cam tue gak la kalo makan kat luar...
...jgn harap la dpt nak makan nikmat2...
...tersedak & tercekik ada la...
...hahaha!!!...
...tapi belum pernah lg aku terfikir...
...nak tinggalkan dia kat sape2 termasuk la ibu dia...
...semata2 utk aku menikmati makan2...
...semata2 utk aku suka2 nak shopping...
...semata2 utk aku enjoy tengok wayang...
...mmg tak terfikir & tak sanggup ok...
...aku & hubby dah sepakat...
...tak pe la, kalo tak dpt tgk wayang pun...
...kami nak tunggu dia...
...kami nak bawa dia tgk sama...
...eee tak sabar tak sabar...
...:)...
...kesimpulannya, mmg kena byk sabar...
...bila berdepan dgn anak nie...
...sebelum dpt anak, bukan main lagi ko sabar...
...tapi bila ada anak, ko tak bleh sabar plak...
...nak marah2 anak, pukul anak...
...ishhhh, marah mmg ada...
...tapi pukul mmg tak pernah...
...puk2 manja ada la...
...kan yayang kan kan...
...eeee melalut byk dah aku nie...
...kan aku dah kata 3 hari 3 mlm pun tak abis...
...sebenarnya aku nak muhasabah diri sendiri...
...aku harap sgt lepas nie...
...aku jadi lebih sabar...
...aku jadi kurang marah...
...anak aku nie byk sgt dramanya...
...korang ada tips tak???...


my drama princess




8 comments:

deena awanis said...

yang belum pandai meniarap tu pun dah macam2 pesyen, lagi kan pulak yang dah pandai berjalan ni..

cam deena skrg, rafique asyek bangun nak berborak kul 1-2 pg..geram mmg geram..tapi bila tgk dia, terus rasa sejuk..=)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hahahah...habis lah mama ngn papa marissa..makin kurus nantiiiii...!!! tapi budak2 memang kan...nak pakai baju tu kita pulak yg kena buat drama..hangen je!! tak tahu kot dia..kita ni banyak benda nak buat..hahahaha...ini base on experience kita pakai baju anak buah kita!!! geram! geram!

Ann said...

ni pesen kaisya la ni. duduk high chair dia berdiri. duduk stroler dia pi panjat. dh tak larat nk marah. habis daya bagi je apa dia nk buat. kita tengokkan aje. hahaha.

cik puan akish said...

haii la haii...sepesen seputet la dgn ank bujang kuh....

ape ug penting kesabaran....

itula yg sedang dipraktikkan..

=)

~dARlee zURiS~ said...

huhuu...takde idea
zuris pun bukanlah penyabar orangnya.
tapi...cuba2 tabahkan hati.anak punya pasal
:)

Nurhayati said...

sama la ngan zara.. penat layan karenah dia.. nak nak skang ni ada 2 orang lagi la..lagi besar lagi bnyk songeh.. sabar je la.. kita kan supermommy yeehaaa

mamamarissa said...

tue la kan, walau mcm manapun...kita ttp kena sabar...tue baru sorang, kalo 2-3 org *pengsan jap*

♥mama eza♥ said...

bese la kak,kalo dah pandai jalan tuh, memg angin kiter pon terus naik..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails