Friday, October 29, 2010

HFMD


...ya...
...semalam Doktor sahkan Marissa terkena HFMD...
...rupanya dia berjangkit dari Erissya...
...kawan @ umah ibu...
...sian dia...
...tido malam tak lena...
...asyik merengek jer...
...paling aku tak tahan...
...bila tgk bintik2 merah kat tangan, kaki & mulut dia...
...aduhai!!!!...
...korang pernah ker berdepan dgn masalah nie???...
...aku perlukan pandangan & pengalaman korang...
...moga yayang kami cpt sembuh...


p/s : HFMD stand for Hand Foot Mouth Disease

14 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

HMFD tu apa? sory -_-'

mamamarissa said...

Hand Mouth Foot Disease @ Penyakit Tangan Mulut Kaki

mummy_ayu said...

dear..Ian & Iris kena mcm tla ri tu...doktor kasi losen untuk sapu..plus kasi marissa minum air suam banyak...harap marissa cepat sembuh yer...

Fida Ghazi said...

Hi..

Selalu tengok blog ni sebab suka tengok marissa yg supercomel.

Kebetulan lepas baca entry ni.. baca pulak blog yang cakap pasal isu yang sama...

http://ibusinga.wordpress.com/2010/10/29/hfmd/.

memang kebetulan.. mungkin boleh membantu.

faziey said...

aunty zi doakan semoga cik bam2 cepat sembuh...aminnnn....

mamamarissa said...

mummy_ayu ~ mmg dia byk minum air suam...thanks kakak :)

fida ~ satu kebetulan, anyway thanks...coz ia sgt membantu :)

zie ~ thanks auntie...muahsss

MamaTiaMia said...

Alaaa siannya..tak selesa sungguh kena tu..ikut semua prescription doctor..insyallah sembuh cepat..auntie doa too oaky.

Wina Momma Kira said...

ciannya Marissa kena HMFD ye?

no experience on this la dear..hr tu before detect chicken pox, I ingat Kira kena HMFD nie, but it was CP

get well soon ye Marissa!

aku mama chami said...

shahmi dlu pun penah gak kena kuarantin kat umah..klu x silap akan penyakit ni akan sembuh sendiri. cepat sembuh ye..

Ibu Alia Kaiyisah said...

yayang Marissa, get well soon ya sayang. anT and Kaisya will always pray for ur recovery.

Seri said...

alolo.. siannye marissa.. kak jue, bg minum air byk2, elak kan dr jumpa org ramai, coz berjangkitkan.. get well soon syg..

nanie said...

mama marissa...dulu anak nani pun pnh kene.mmg kene jage btul2..kalo x nnt leh bwk mudarat.mkn ubt2 yg doc bg ikut time...elkkn b'gaul sgt dgn org rmai sbb b'jgkt xpecially bb.merebak melalui air liur jgk...

smms said...

dulu i dgr kwn2 i kena kat nursery.. kalu HMFD kena p hosp gomen than report dorang akn dtg cek nursery bb duk .. kena kuarantin kot .. kalu dh kena u xleh hntr kat umah tu kena cuti .. biasa doc bg cuti kuarantin ..

sian kan anak kita susah hati bila depa sakit ..

Elin said...

ala//siannyer marissa...
wina da kena ari tu...memang sdey giler tgk die...dlm mulut penuh ulcer..nk menyusu jer menangis...sampai mama die pun nak nangis. 2,3 klinik pegi..at last kat klinik yg biasa pegi ni..(bagus).doc kasi injection..mlm tu jugak die da bleh menyusu. Sedey dgt masa die kena tu.. tgk kat link ni

http://hattaleen.blogspot.com/2010/06/pity-wina.html

http://hattaleen.blogspot.com/2010/06/hand-foot-mouth-disease.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails