Thursday, June 13, 2013

peacenowar


aku akui semalam
memang hari sedih utk aku 
sebab sepanjang 10 tahun 
bertugas sebagai PA 
buat pertama kalinya 
aku menangis kerana boss
hanya kerana tiket 
yg sepatutnya kelas Business 
bertukar kepada kelas Ekonomi  
puas aku jelaskan 
ianya salah Travel Agent
tapi dia tetap menyalahkan aku
memang aku sakit hati
sedangkan dia tahu
awal2 lagi aku dah buat semua tue
cuma ada salah-faham 
dengan orang Kewangan & Travel Agent
sampai tahap dia nak cancel tiket tue
Ya Allah
dengan badanku yg belum sihat sepenuhnya
mudah sgt aku jadi sensitif
tanpa sedar aku menangis
sedih sgt dengan sikap dia
aku tahu dia sgt tegas
dia sgt cerewet 
dia sgt particular
aku akur dan respect semua tue
tapi bila dia cuba menyalahkan aku
atas sesuatu yg dah jelas bukan salah aku
memang aku tak boleh terima 
dia agak panik bila nampak aku menangis
terus dia setuju utk guna tiket kelas Ekonomi tue
mujur orang Kewangan tampil beri penjelasan 
dan sudahnya
tanpa aku duga
dengan rendah hati 
dia minta maaf
sedih memang sedih
tapi aku bukakan hati
terima maaf dia 
dan lupakan semua yg terjadi
moga dia tahu 
PA dia nie cuma manusia biasa
yg tak sempurna 
tapi masih punya hati dan perasaan
:(


peacenowar





4 comments:

Taty Hasbi said...

sabar je la kak..takmo sedih2..hehe..Oh ya, hari jumaat lepas klu x silap 17hb kut sy ada tgk akak kt epot MAS.Msa tu nk tegur tp malu..memula nmpak anak akak lari2 pegi kat papa dia,msa tgk ank akak tu, dlm hati sy ckp comel je bdk ni,mcm pnh tgk tp x ingt kt mn..rupanya salu tgk kt dlm blog mama dia ni..hihi..

♥ Wina ♥ said...

sabar dear..selalu ade ups and downs dalam keje ni

sejukkan hati tengok gambar marissa comel nie ye :)

Julia Abdul said...

taty ~ kakak la tue..nak balik KB...next time, tegur please :)

wina ~ malas nak ingat dah :)

Taty Hasbi said...

orait kak..isnyaAllah..smoga dpt jmpa lg pasni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails