Tuesday, February 28, 2012

Kuching ~ Part 3



















...esoknya, right after breakfast...
...terus naik sampan (enjin bot ok) ke seberang...
...kalau guna dayung...
...sumpah aku tak naik...
...hahaha!!!!!...
...masa nie hujan gerimis2 manja...
...bila lg nak gi beli, so gagah juga gi...
...sian icha...
...luckily, dia behave jer...
...senang mama nak beli kek lapis & ikan terubuk masin...
...penuh gak la dua2 tangan mama dok bawa...
...wah!!!!...
...bukan utk siapa, utk family dan kawan2...
...anyway, semua dah selamat dibahagikan...
...settle semua, ambik sampan ke Waterfront semula...




...balik ke hotel...
...letak barang2 dan kuar semula...
...kalau ikutkan, mcm2 tempat kami nak gi...
...since cuaca mmg tak ok...
...sekejap panas, sekejap hujan...
...so, mmg tak dpt la nak ke mana2 sgt...
...Pasar Sariken & Satok, mmg kami dah terlepas...
...sebab buka on weekend jer...
...since sampai pun dah tengahari ahad...
...so, mmg tak dapat la nak gi...
...igtkan nak gi jalan2 cari makan @ Satok...
...tapi malam sebelum tue, elok jer kuar berita...
...byk restoran melayu kat sana yg guna sijil halal palsu...
...kecewa, terus tak gi...

 






...nak menyedapkan hati...
...kami berjalan2 ke The Spring & The Hills...
...itupun terpaksa meredah gerimis...
...sian icha...
...adalah tershopping skittt...
...ehhh!!!!!...
...hahaha!!!!...










...petang tue, kami sambung lagi lepak2 @ Waterfront...
...sempat snap pics...
...then, jalan2 kat Main Bazaar...
...sempat shopping ole2 utk bawa balik...
...dapat gak aku beli perencah utk kuah laksa sarawak...
...sedap sgt masa makan kat hotel tue...
...semangat lebih, gigih nak masak bila balik nanti...
...harap2 gigih la...
...hahaha!!!!...
...aku terlepas nak makan mee kolok...
...plan nak makan di Satok...
...since kuar berita mcm tue, terus tak jadi nak gi...
...malam tue, hubby kuar cari dekat area hotel...
...tapi byk restoran cina...
...yg sgt diragui status halalnya...
...so, mmg ke laut la harapanku utk makan mee kolok...
...:(...


4 comments:

♥ Wina ♥ said...

dulu pernah makan mee kolok..x halal ek? eerrrrk!

ikan terubuk masin...my fav!!

MamaIcha said...

babe, bkn tak halal...tapi byk restoran yg serve tue tak de sijil halal :)

Fina said...

salam...kalau nak makan mi kolok yang sedap, boleh try kat kedai bimmers, kat area petrajaya...kalau kat satok pun ada, kat kedai mi sapi hj salleh..memang recommended...

MamaIcha said...

fina ~ tq dear :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails